Samengestelde menwedstrijd

De samengestelde menwedstrijd rond kasteel Hoekelum in Bennekom is dit jaar voor het eerst verdeeld over twee dagen. Op woensdag 24 en donderdag 25 mei 2017 kunnen alle klassen deelnemen aan deze sfeervolle wedstrijd, maar voor beginnende wedstrijdrijders is er gedurende de dagen begeleiding mogelijk.

In samenwerking met KNHS Mendistrict Oost is deze begeleiding evenals vorig jaar mogelijk gemaakt. De begeleiding is in handen van ervaren menners en instructeurs en werd in 2016 enorm gewaardeerd door de deelnemers. Vooraf en na de wedstrijdonderdelen geven de begeleiders handige tips en adviezen.
Op woensdag worden dressuur en vaardigheid gereden, op donderdag de marathon, met een aantal gloednieuwe hindernissen. Voor de hoogste klassen wordt een 40×100 rijbaan uitgezet. Benny Steenblik is aangetrokken als parcoursbouwer. De wedstrijd in Bennekom is onderdeel van het drukbezochte Concours Hippique Bennekom, dat traditioneel op Hemelvaartsdag wordt gehouden. De meeste hindernissen liggen op de weide voor het kasteel, zodat de vele bezoekers van het concours ook kunnen genieten van het menspektakel. Het fraaie wegtraject voert over het eeuwenoude landgoed Hoekelum. De winnaars van de rubrieken rijden in de hoofdpiste van het concours een spannende barrage.
Uiteraard is er de mogelijkheid om te overnachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *