Categorieën
MVO

Ride & Run nieuw leven ingeblazen

Mijn eerste kennismaking met Ride & Run was in 2003 bij de Waterberg in Arnhem, een erg leuk evenement, dat je tegenwoordig als een obstakel run voor ruiter, paard en atleet zou beschouwen.

Hindernissen voor paard + ruiter en atleet variërend van een apenhang, waterhindernissen, sprongetjes, leuke klimmetjes en een traject van 4 kilometer en ongeveer 7 voor ruiter en paard. Het evenement heeft maar een paar jaar plaatsgevonden, waarschijnlijk door gebrek aan voldoende belangstelling gestopt. In de huidige tijd was dit niet gebeurd.  De KNHS en Bit hebben een variant een paar jaar geleden nieuw leven in geblazen, met veel succes.

CH Bennekom samen met de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) waren al langere tijd opzoek naar een toegankelijk evenement waaraan ook mensen met een beperking zouden kunnen deelnemen. Ride & Run waarbij de hardloper een vorm van begeleiding kan leveren leek ons een goede optie.  Wel wilden we geen concurrent worden van het grote evenement in Ermelo, maar liever een kleinschaliger evenement. Mede gelet op het mooie, maar wel kwetsbaarbare gebied achter het kasteel Hoekelum. In 2016 hebben we een pilot gedraaid, dit bleek een erg leuk evenement, het aantal pararuiters bleef vrij beperkt, maar we hebben het aantal opgevuld met combinaties die met hun bijdrage het FPG steunen.  We hadden aan de start een bijzonder combinatie Skjöldur is een zwartbonte IJslander van 20 jaar oud, met zijn fokster en berijdster Lo en haar man Ben.  Alle 3 samen 140 jaar oud en keurig tweede op de 10 kilometer.

In 2017 is de opzet gelijk alleen met een groter aantal deelnemers tot een maximum van 30. Tevens bieden wij step en walk aan voor pararuiters om het evenement nog laagdrempeliger te maken.

De 5 kilometer is een vrij zware loop door heuvelachtig terrein, de lange afstand is in tegenstelling tot vorig jaar een eigen route, waarbij een groot deel van de 5 kilometer geïntegreerd is.  De prijsuitreiking is in de hoofdring, de 3 snelste combinaties van beide afstanden worden in de hoofdring verwacht.

Één reactie op “Ride & Run nieuw leven ingeblazen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *