Media aandacht-1

Media aandacht-1
15 mei 2019 – Ede Stad & Hoog en Laag

Donderdag 30 mei a.s. wordt alweer het 114e Nationaal Concours Hippique op de kasteelweide van landgoed Hoekelum in Bennekom gehouden. Vanaf 8.00 uur is er een non-stop programma van paardensport, shownummers en demonstraties.

Hemelvaartsdag en het paardensportevenement aan de Edeseweg 124 in Bennekom zijn al decennia aan elkaar verbonden. Jaarlijks genieten de vele bezoekers van prachtige paardensport en verrassende demonstraties. Het uitgebreide voorterrein biedt volop gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met paarden en pony’s of om zich te vermaken met de attracties en de gratis speurtocht. De inwendige mens kan er ook naar hartenlust versterkt worden.

Het concours is al jaren een vaste waarde op de nationale paardensportkalender en veel topruiters en -rijders komen dit jaar weer naar Bennekom om hun prestaties op de prachtige grasmat voor het kasteel neer te leggen. Hun deelname staat garant voor paardensport van hoog niveau. De paardenkenners en -liefhebbers weten dat en zullen weer in groten getale naar Bennekom komen. Om de families uit de regio kennis te laten maken met wat er eigenlijk op al die locaties gebeurt, is ook dit jaar onze Lady Speaker Ingrid Peréz aanwezig om het publiek steeds wetenswaardigheden over de paarden, deelnemers of en hun prestaties te vertellen. Ingrid is bekend van nationale radio en TV.

Toppers verschijnen aan de start

Een wedstrijd wordt pas spannend als het ergens over gaat. Hoewel de ruiters en amazones buiten de ring vriendschappelijk met elkaar omgaan, is er in de ring sprake van strijd en willen ze allemaal winnen. Het gaat wel ergens over. De eerste prijs in het springconcours 1,35 m is een op maat gemaakt Caluna zadel t.w.v. € 2.500. Het toe-eigenen van dat zadel zal niet zonder slag of stoot gaan met toppers als Anne van Vulpen aan de start. Uit de regio verwelkomen we o.a. Theo van de Vendel uit Ederveen en Stefan van Veldhuizen uit Voorthuizen die zich in de strijd zullen mengen. Theo heeft in 2016 met zijn Eventing paard Zindane voor Nederland deelgenomen aan Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Stefan vliegt met zijn paarden de hele wereld over. Vorig stond hij nog aan de start bij een groot internationaal springconcours in China.

Strijd zal er niet alleen zijn in de springrubrieken. Ook in de Tuigpaardenrubrieken en bij de gitzwarte Friezen zal het spannend worden. Potentiële nationaal kampioenen starten hun seizoen in Bennekom. Traditioneel is Bennekom het concours van de Tuigpaarden in Nederland en is de concurrentie stevig. Hoewel er deelnemers uit het gehele land deelnemen, is er speciale aandacht voor de lokale helden. De toonaangevende stallen aan uit de regio hebben allemaal aangegeven hun veewagens op Hemelvaartsdag naar Bennekom te sturen. Speciaal is altijd de Nieuwelingenklasse. Een rubriek met paarden die nog niet eerder op wedstrijden zijn uitgebracht en voor het eerst aan het grote publiek getoond worden.

Succes betekent vroeg beginnen

Het Zesspan Carrouselgroep
Het Zesspan Carrouselgroep

Wil je ergens goed in worden dan moet je minimaal 10.000 uur trainen. De kinderen van de Shetlandponymanage “Het Zesspan” uit Kerk Avezaath hebben dat goed begrepen. Onder de enthousiaste leiding van Mariejanne Mertens komen 36 kinderen met evenzoveel vosbonte Shetlandpony’s naar Bennekom. De kinderen variëren in leeftijd van 5 tot 11 jaar. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw carrousel programma. Voor het Bennekomse publiek zullen de kinderen in hun kleurrijke kleding een kür op muziek laten zien. Ook zal er een voorstelling verzorgd worden door de flash-a-flash groep. Hierbij bestuurt een kind 2 pony’s tegelijk. In de hoofdring zullen 12 kinderen met 24 pony’s een demonstratie hiervan geven. Een opgave die voor menig beginnend volwassen koetsier te groot is.

Wie wint er?

Deskundige juryleden bepalen wie een bepaalde rubriek wint. Echter, het publiek zal vanaf de tribune en zijlijn ook haar mening kunnen geven over de geleverde prestaties in de ring. Stemmen kunnen worden uitgebracht met de SmartPhone. Hoe het e.e.a. in zijn werk zal gaan, wordt op het wedstrijdterrein verder toegelicht. Laat dus de kans om uw deskundigheid te tonen niet voorbij gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *