Gevraagd: Regen

De voorbereidingen van het Concours Hippique Bennekom zijn al weer een aantal weken in volle gang. Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei a.s., zal het concours voor de 114e keer op de Kasteelweide van Landgoed Hoekelum plaatsvinden.

Het concours wordt door de deelnemers sinds jaar en dag geroemd om de prachtige grasmat die er elk jaar weer bij ligt alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Schijn

Ab Hendriksen, terreinmanager aan het werk

Ab Hendriksen, terreinmanager aan het werk

bedriegt ook hier. Om de grasmat in de juiste conditie te brengen om daar met paarden veilig een wedstrijd te kunnen houden, moet er ontzettend veel gebeuren. De organisatie kan al jaren rekenen op de steun en ervaring van de terreinmanager Ab Hendriksen en zijn team van vrijwilligers.

Normaal gesproken kent het terrein in deze tijd van het jaar geen problemen met water. Eerder is er teveel van dan te weinig. Echter, ook op de kasteelweide zijn de effecten van de hitte zomer van 2018 merkbaar. Het is droger en er is merkbaar minder groei te zien. Dat vraagt van Ab Hendriksen weer een andere aanpak want een ding staat vast: De hoofdring moet er weer perfect bij liggen op Hemelvaartsdag.

Het Zesspan Carrouselgroep

Het Zesspan Carrouselgroep

Ook dit jaar zal het publiek een spannend wedstrijdprogramma geboden worden waar regionale toppers om de prijzen zullen strijden. Daarnaast is er een gevarieerd showprogramma met dit jaar veel aandacht voor jonge mensen die hun carrière in de paardenwereld willen voortzetten en zich daarop voorbereiden aan de Aeres Hogeschool in Wageningen . Dat dit voor veel hele jonge kinderen ook een droom is zal zichtbaar worden door een optreden van het Carrouselgroep Het Zesspan uit Kerk-Avezaath. Zij komen met 22 vosbonte Shetlandpony’s naar Bennekom voor diverse demonstraties. De ruiters en amazones variëren in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Het uitgebreide programma is op de website te vinden. www.chbennekom.nl/programma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *