Praktische informatie Ride & Run

1)      Parkeren: deelnemers die komen met een trailer of vrachtauto krijgen een mail met daarin een aanwijzing waar te parkeren, zeer waarschijnlijk is dit op het parkeerterrein voor deelnemers, let op de aanwijzingen van de parkeerwachters

2)      Inschrijfgeld 20 euro per team kan worden overgemaakt , het team krijgt twee startnummer hesjes en bandjes voor de toegang tot het terrein (2 per team).  Parateams zijn vrijgesteld van inschrijfgeld.  Hesjes na afloop graag direct inleveren.

3)      Het traject zal voor een deel over het A-traject van de menmarathon lopen, de route is aangegeven met bordjes van menmarathon en bordjes van de cbfb (hardloop organsatie en     waar we afwijken van de route alleen met bordjes van  de cbfb.  De 12 kilometer gaat onder de A12 door, waarbij  op 6 kilometer het water en wisselpunt zal zijn.  Het traject zal een paar dagen voor de wedstrijd  op de website bekend gemaakt worden.

4)      De eerste start is gepland om 09.00 en de ride en run eindigt om 11.00 uur er wordt gestart om de 3 minuten. De prijsuitreiking is gepland rond 11.45.

5)      Een team vertrekt gelijktijdig en komt gelijktijdig aan, anders wordt het team gediskwalificeerd, dit wordt ook gedaan als het team bewust van de route afwijkt.

6)      De startijden verschijnen 2 dagen voor de wedstrijd op de website. Deelnemers worden verzocht op tijd aan de start te verschijnen Voor de start is een verzamel ruimte voor ongeveer 3 teams, op het voorterrein is geen ringmeester aanwezig, houd dus goed jouw starttijd in de gaten.

7)      Het rijden met cap is  verplicht voor ruiters, een bodyprotector is niet verplicht er zijn  immers geen hindernissen in het parcours, bij jonge paarden  is een passende bodyprotector uiteraard wel aan te bevelen

8)      Passeren is uiteraard toegestaan houd je echter wel aan de ruiteretiquette, roep het andere team aan wanneer je wilt passeren en rijd rustig langs waar dat goed mogelijk is.  Mocht het paard van het andere team meegaan, zorg dan dat je teruggaat naar de stap zodat het andere team orde op zaken kan stellen.  

9)      Ben je geen lid van de KNHS/FNRS dan dien je op verzoek een bewijs van jouw WA verzekering voor je paard te kunnen overleggen

10)   De ride en run is te gast bij het Geldersch landschap, houd de natuur netjes en schoon

11)   Tenslotte heel veel plezier bij deze ride en run.