Ride & Run

CH Bennekom organiseert Ride&Run

Foto’s Ride en Run 2017

Ride&Run is een nieuw evenement waarbij paardrijden en hardlopen samenkomt. Twee mensen en een paard moeten zo snel mogelijk van A naar B. Geïnspireerd door het Amerikaanse Ride&Tie is in Nederland deze wedstrijdvorm ontstaan.  In 2016 vond in Bennekom met groot succes de eerste Ride&Run plaats. Concours Hippique Bennekom maakt deze teamsport mogelijk voor pararuiters en valide ruiters en organiseert op 10 mei  2018 opnieuw een Ride&Run.

De deelname staat open voor iedereen, niet para-teams sponsoren via hun deelname  de Federatie Paardrijden Gehandicapten.  Door het unieke enigzins kwetsbare gebied is het aantal combinaties dat mee kan doen gelimiteerd tot maximaal 40.

De Nederlandse Ride en Run variant houdt in dat ruiter en hardloper tegelijk opgaan en niet van paard wisselen, zoals in Amerika, maar dat mag natuurlijk wel. Deze variant is ook mogelijk voor ruiters met een beperking.  Deze Ride&Run heeft een recreatief karakter, uiteraard is er wel een prijs voor de snelste combinatie.

Delegatie van de Fruithof

Delegatie van manege de Fruithof uit Heteren

Parcours

De mooie route over rechte en brede wegen ook geschikt voor de Pararuiters. Er zijn twee afstanden: 5 en 12 kilometer.

Laagdrempelig voor Pararuiters

Het voordeel van deze wedstrijdvorm is de laagdrempeligheid. Ruiters met een beperking voor wie alleen buitenrijden niet volledig vertrouwd of verantwoord is kunnen met steun van een loper toch een prachtige rit in de bossen van Kasteel Hoekelum maken. Het gebruik van een geleiderstouw is hierbij toegestaan. De koppels van een ruiter met een beperking en een hardloper èn het paard moeten het avontuur aankunnen en aandurven. De hardloper moet vertrouwd zijn met ruiter en paard. Het is raadzaam dat de koppels van tevoren samen trainen.

Het is toegestaan om per pararuiter 2 hardlopers mee te laten doen. Het is eventueel ook mogelijk om met 2 koppels tegelijk te starten, zodat de minder geoefende ruiter naast de begeleidende loper(s) ook een leidend paard voor zich heeft.  Daarnaast bieden we voor pararuiters een alternatief in de vorm van een Step & Walk, over een parcours van 3 kilometer (speciaal voor de pararuiters, die niet willen draven).

Verdere informatie

Er wordt individueel d.w.z. per team gestart. De tijd tussen de starts zal 3 minuten bedragen. Op de afstand 12 kilometer komt op 6 kilometer een water/wisselpunt, hier kan het paard en de loper drinken, maar kan de loper ook met de ruiter wisselen, geinspireerd op de Amerikaanse Ride en Tie. In verband met veiligheid raden we af op andere punten in het parcours te wisselen.
Bij de start/finish is een spreekstalmeester aanwezig die aan het publiek een toelichting geeft.

Voor overige informatie houdt deze website of onze facebook pagina in de gaten.