CH Bennekom is de eerste

Na een succesvolle eerste editie van de meerspan competitie vorig jaar, gaat 30 mei aanstaande op Hemelvaartsdag in Bennekom de tweede editie van start. Deze competitie is vorig jaar in het leven geroepen door de Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland om meer aandacht te vragen voor de tuigpaardensport in het algemeen en voor de meer- en langspannen in het bijzonder.

Tweespan Gelderse paarden

Tweespan Gelderse paarden. Foto: Karin Stork

De opzet van de meerspan competitie is zeker geslaagd te noemen gezien het aantal positieve reacties van de deelnemers en niet te vergeten het publiek. Hoe mooi is het om het unieke Nederlandse tuigpaard niet alleen voor de concourswagen in het enkelspan te zien schitteren maar ook in verschillende aanspanningen voor de tandemkar of landauer.

CH Bennekom trapt af

Concours Hippique Bennekom is één van de drie nieuwe wedstrijden die dit jaar een etappe van de meerspan competitie aan hun programma heeft toegevoegd. Hier vindt op Hemelvaartsdag de aftrap plaats van de tweede editie. Ook in Luttenberg en Houten zal een wedstrijd verreden worden waarmee het totaal aantal wedstrijden op acht komt.

Finale in Drogeham

In de opzet van de meerspan competitie is niet veel veranderd. De wedstrijden worden op nationale concoursen verreden en de moeilijkheidsgraad van het rijden met verschillende aanspanningen zal meer of minder punten opleveren. De finale zal wederom plaatsvinden tijdens het concours hippique van Drogeham begin september. In de finale mogen alle deelnemers meedoen maar om in de eindstand van de competitie te komen moet er aan vijf wedstrijden (inclusief finale) deelgenomen zijn.

Hieronder alle wedstrijden op een rijtje:

Anemone’s meerspan competitie
Datum Concours Aanspanning
30-5- 2019 Bennekom Klavertje- 3
22-6-2019 Dokkum Tandem  kampioenschap
29-6-2019 Luttenberg Vierspannen
20-7-2019 Houten Vierspannen kampioenschap
 3-8-2019 Rijs Randem
 5-8-2019 Opmeer Trojka
28-8-2019 Groningen Kalvertje-3 kampioenschap
 7-9-2019 Drogeham Vierspannen Finale

Bron persbericht VTN

Media aandacht-1

Media aandacht-1
15 mei 2019 – Ede Stad & Hoog en Laag

Donderdag 30 mei a.s. wordt alweer het 114e Nationaal Concours Hippique op de kasteelweide van landgoed Hoekelum in Bennekom gehouden. Vanaf 8.00 uur is er een non-stop programma van paardensport, shownummers en demonstraties.

Hemelvaartsdag en het paardensportevenement aan de Edeseweg 124 in Bennekom zijn al decennia aan elkaar verbonden. Jaarlijks genieten de vele bezoekers van prachtige paardensport en verrassende demonstraties. Het uitgebreide voorterrein biedt volop gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met paarden en pony’s of om zich te vermaken met de attracties en de gratis speurtocht. De inwendige mens kan er ook naar hartenlust versterkt worden.

Het concours is al jaren een vaste waarde op de nationale paardensportkalender en veel topruiters en -rijders komen dit jaar weer naar Bennekom om hun prestaties op de prachtige grasmat voor het kasteel neer te leggen. Hun deelname staat garant voor paardensport van hoog niveau. De paardenkenners en -liefhebbers weten dat en zullen weer in groten getale naar Bennekom komen. Om de families uit de regio kennis te laten maken met wat er eigenlijk op al die locaties gebeurt, is ook dit jaar onze Lady Speaker Ingrid Peréz aanwezig om het publiek steeds wetenswaardigheden over de paarden, deelnemers of en hun prestaties te vertellen. Ingrid is bekend van nationale radio en TV.

Toppers verschijnen aan de start

Een wedstrijd wordt pas spannend als het ergens over gaat. Hoewel de ruiters en amazones buiten de ring vriendschappelijk met elkaar omgaan, is er in de ring sprake van strijd en willen ze allemaal winnen. Het gaat wel ergens over. De eerste prijs in het springconcours 1,35 m is een op maat gemaakt Caluna zadel t.w.v. € 2.500. Het toe-eigenen van dat zadel zal niet zonder slag of stoot gaan met toppers als Anne van Vulpen aan de start. Uit de regio verwelkomen we o.a. Theo van de Vendel uit Ederveen en Stefan van Veldhuizen uit Voorthuizen die zich in de strijd zullen mengen. Theo heeft in 2016 met zijn Eventing paard Zindane voor Nederland deelgenomen aan Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Stefan vliegt met zijn paarden de hele wereld over. Vorig stond hij nog aan de start bij een groot internationaal springconcours in China.

Strijd zal er niet alleen zijn in de springrubrieken. Ook in de Tuigpaardenrubrieken en bij de gitzwarte Friezen zal het spannend worden. Potentiële nationaal kampioenen starten hun seizoen in Bennekom. Traditioneel is Bennekom het concours van de Tuigpaarden in Nederland en is de concurrentie stevig. Hoewel er deelnemers uit het gehele land deelnemen, is er speciale aandacht voor de lokale helden. De toonaangevende stallen aan uit de regio hebben allemaal aangegeven hun veewagens op Hemelvaartsdag naar Bennekom te sturen. Speciaal is altijd de Nieuwelingenklasse. Een rubriek met paarden die nog niet eerder op wedstrijden zijn uitgebracht en voor het eerst aan het grote publiek getoond worden.

Succes betekent vroeg beginnen

Het Zesspan Carrouselgroep
Het Zesspan Carrouselgroep

Wil je ergens goed in worden dan moet je minimaal 10.000 uur trainen. De kinderen van de Shetlandponymanage “Het Zesspan” uit Kerk Avezaath hebben dat goed begrepen. Onder de enthousiaste leiding van Mariejanne Mertens komen 36 kinderen met evenzoveel vosbonte Shetlandpony’s naar Bennekom. De kinderen variëren in leeftijd van 5 tot 11 jaar. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw carrousel programma. Voor het Bennekomse publiek zullen de kinderen in hun kleurrijke kleding een kür op muziek laten zien. Ook zal er een voorstelling verzorgd worden door de flash-a-flash groep. Hierbij bestuurt een kind 2 pony’s tegelijk. In de hoofdring zullen 12 kinderen met 24 pony’s een demonstratie hiervan geven. Een opgave die voor menig beginnend volwassen koetsier te groot is.

Wie wint er?

Deskundige juryleden bepalen wie een bepaalde rubriek wint. Echter, het publiek zal vanaf de tribune en zijlijn ook haar mening kunnen geven over de geleverde prestaties in de ring. Stemmen kunnen worden uitgebracht met de SmartPhone. Hoe het e.e.a. in zijn werk zal gaan, wordt op het wedstrijdterrein verder toegelicht. Laat dus de kans om uw deskundigheid te tonen niet voorbij gaan!

Studenten en het CH Bennekom

Als je als vereniging al 115 jaar oud bent en voor de 114e keer het nationale concours hippique in Bennekom organiseert, kan je natuurlijk bogen op een rijke traditie. In de loop van de jaren zijn er diverse ‘vaste waardes’ opgebouwd. De Tuigpaarden en de prachtige Friese paarden maken elk jaar weer veel enthousiasme los bij het publiek van kenners en belangstellenden. De springrubrieken zorgen voor spanning en sport van hoog niveau. Naast de wedstrijden is er ook altijd een aantrekkelijk showprogramma dat het publiek telkens weer verrast.

Senaat W.S.V. Ceres tijdens het CH Bennekom
Senaat W.S.V. Ceres tijdens het CH Bennekom op de originele Engelse Mail Coach.

Een andere vaste waarde van het concours zijn de Wageningse studenten. Sinds jaar en dag komen ze helpen met het opbouwen van concoursterrein en verrichten ze op Hemelvaartsdag allerhande hand- en spandiensten. Dat een betrokkenheid bij het concours niet ophoud als de studie erop zit, bewijst de huidige voorzitter Herman Ubbink. Herman is na zijn pensionering in 2011 aangetreden als voorzitter. Echter, in 1968 liep Herman als student van de Landbouw Hogeschool al op het wedstrijdterrein met springbalken te sjouwen. In het verleden hebben meer afgestudeerden hun weg naar het bestuur gevonden. Het boek Honderd jaar Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland van Piet Hak toont ons divese andere voorbeelden hiervan.

De link met de studenten en de universiteit ligt voor de hand als je bedenkt dat het concours ooit in Wageningen begonnen is, eerst op de weide van de boerderij “Tigchelöven” en later op de Wageningse Berg. De studenten aan de toenmalige Landbouw Hogeschool hadden een bijna natuurlijke affiniteit met de paardensport.

Rough Riders
Leden van de Wageningsche Studentenruitervereniging helpen elk jaar weer vrijwillig mee aan het realiseren van het prachtige CH Bennekom.

Rough Riders

Met springbalken moet er nog steeds gesjouwd worden. De leden van de Wageningsche Studenten Ruitervereniging Rough Riders, een ondervereniging van de Wageningse studentenvereniging Ceres, staan ook in 2019 op het hoofdterrein hun mannetje en vrouwtje. Voor het concours is hun hulp onmisbaar.

Mail Coach

Op prime time, rond 14.00 uur, maakt tijdens het concours op Hemelvaartsdag de Senaat van Ceres zijn opwachting op het hoofdterrein. Zo’n opwachting doe je natuurlijk niet in spijkerbroek met al dan niet bijpassend T-shirt en sneakers. Nee, als vervoersmiddel kies je dan een originele Engelse Mail Coach getrokken door een vierspan Gelderse paarden en hijs je je als dame en heer keurig in een passende jurk en kostuum. Ieder jaar weer is het een prachtig moment en dito plaatje.

De docent doceert

Dit jaar is ook de Aeres Hogeschool uit Wageningen actief op het concours. De studenten van de richting Docent en kennismanager paardensector demonstreren op welke manier zij denken in de toekomst hun vak te gaan uitoefenen. Zij zullen dat doen in directe interactie met het publiek en laten minder bekende aspecten van de paardensport aan het publiek zien. Zo verzorgen zij een Eventing demonstratie waarbij Amber van Lavieren, internationaal Eventing-amazone, over vaste hindernissen zal springen. Hoewel men wellicht het Pas de deux van twee ballet dansers kent, tonen de studenten dat we dit ook in de paardensport kennen. Twee dressuuramazones zullen dit duet in de hoofdring laten zien. Een van de paarden die we bij dit duet in de ring zullen zien verschijnen is de goedgekeurde Gelderse dekhengst Edmondo (Upperville x Modern)

Amber van Lavieren
Amber van Lavieren met Ganzepol’s Candy Boy

Hoewel het CH Bennekom dus al ruim een eeuw bestaat, kan het niet zonder de inbreng en bijdrage van jonge enthousiaste mensen. De Wageningse studenten bewijzen dat er niks oubolligs is aan een goede traditie.

Gevraagd: Regen

De voorbereidingen van het Concours Hippique Bennekom zijn al weer een aantal weken in volle gang. Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei a.s., zal het concours voor de 114e keer op de Kasteelweide van Landgoed Hoekelum plaatsvinden.

Het concours wordt door de deelnemers sinds jaar en dag geroemd om de prachtige grasmat die er elk jaar weer bij ligt alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Schijn

Ab Hendriksen, terreinmanager aan het werk

Ab Hendriksen, terreinmanager aan het werk

bedriegt ook hier. Om de grasmat in de juiste conditie te brengen om daar met paarden veilig een wedstrijd te kunnen houden, moet er ontzettend veel gebeuren. De organisatie kan al jaren rekenen op de steun en ervaring van de terreinmanager Ab Hendriksen en zijn team van vrijwilligers.

Normaal gesproken kent het terrein in deze tijd van het jaar geen problemen met water. Eerder is er teveel van dan te weinig. Echter, ook op de kasteelweide zijn de effecten van de hitte zomer van 2018 merkbaar. Het is droger en er is merkbaar minder groei te zien. Dat vraagt van Ab Hendriksen weer een andere aanpak want een ding staat vast: De hoofdring moet er weer perfect bij liggen op Hemelvaartsdag.

Het Zesspan Carrouselgroep

Het Zesspan Carrouselgroep

Ook dit jaar zal het publiek een spannend wedstrijdprogramma geboden worden waar regionale toppers om de prijzen zullen strijden. Daarnaast is er een gevarieerd showprogramma met dit jaar veel aandacht voor jonge mensen die hun carrière in de paardenwereld willen voortzetten en zich daarop voorbereiden aan de Aeres Hogeschool in Wageningen . Dat dit voor veel hele jonge kinderen ook een droom is zal zichtbaar worden door een optreden van het Carrouselgroep Het Zesspan uit Kerk-Avezaath. Zij komen met 22 vosbonte Shetlandpony’s naar Bennekom voor diverse demonstraties. De ruiters en amazones variëren in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Het uitgebreide programma is op de website te vinden. www.chbennekom.nl/programma

De traditie blijft

Duizenden bezoekers bij Bennekomse Concours Hippique

Door: Margreet Terpstra

BENNEKOM - Duizenden bezoekers zijn op hemelvaartsdag naar Bennekom getogen voor het Concours Hippique. Zowel individuele ruiters als paarden met rijtuigen en koetsier in traditionele kleding kwamen in actie.

Waar de organiserende Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland al 115 jaar bestaat, is het evenement voor de 113e keer. Mond- en klauwzeer, de vogelpest en de bijbehorende vervoersverboden voor dieren gooiden enkele malen roet in het eten.

Het weer was donderdag bij vlagen ook niet zo fraai. ,,We zijn heel erg afhankelijk van het weer’’, zegt John van der Veer van de organisatie. ,,Maar gemiddeld zitten we iets onder de 3.000 bezoekers.’’

Spreekstalmeester

Het Concours Hippique heeft een gevarieerd publiek: aan de ene kant paardenkenners die vooral voor de sportieve kant van het evenement komen, aan de andere kant gezinnen uit de wijde regio die een dagje uit zijn. Een spreekstalmeester legde aan voornamelijk de laatste groep uit wat er zoal te zien was. Naast de wedstrijden konden bezoekers ook van alles kopen op paardengebied, van zadels en hoeden tot kunstwerken.

Voor het eerst beoordeelden de juryleden de tuigpaarden direct via een tablet, zodat de scores gelijk te zien waren. Daarnaast kon ook het publiek een favoriet aanwijzen door op internet te stemmen.

 

Overtuigende overwinning Hans van der Kolk in de Grote Prijs Bennekom

Hans van der Kolk had donderdagmiddag twee ijzers in het vuur in de barrage van de Grote Prijs op het 113de Concours Hippique Bennekom. Met de nog niet zo ervaren Eddy the Eagle was de ruiter uit Vilsteren, bij Ommen, de eerste foutloze combinatie. Op zijn twaalfjarige merrie Britney liet Van der Kolk zien ook snel te kunnen zijn en als slotruiter was hij anderhalve seconde sneller dan Ellen Zwijnenberg die hij naar de tweede plaats verwees. Anne van Vulpen werd derde.

Parcoursbouwer Chris van Gelder had een pittige 1,40m proef gebouwd voor de Grote Prijs. Vijf combinaties wisten het basisparcours zonder fouten te springen. De winnaar van vorige jaar was daar niet bij. Wiljan Laarakkers had twee keer pech, met beide paarden kreeg de ruiter uit Limburg een balk.

Hans van der Kolk reed zich met twee paarden in de barrage en moest het opnemen tegen de geroutineerde Anne van Vulpen, Ellen Zwijnenberg en Stefan van Veldhuizen.

Met de nog jonge Padinus-zoon Eddy the Eagle sprong Hans van der Kolk en vlotte nulronde in 45,77 seconde. “Het maximaal haalbare voor hem”, zei Hans na afloop, “en het legde wel de druk bij de anderen. Hij kan nog niet veel sneller, verspeelt nog te veel tijd in de lucht.”

Anne Vulpen was in de tweede rit direct al flink sneller met Fajoecha BH (v. Indoctro). De amazone zette 41,93 seconden op de klokken. Stefan van Veldhuizen volgde met Forever V (v. Ultimo) en kreeg een flinke fout op de bloemenhindernis door een miscommunicatie. Ellen Zwijnenberg heeft al vaker bewezen snel te kunnen rijden. Op Boncetta (v. Concetto Famos) pakte Zwijnenberg winst op de laatste lijn en scherpte de tijd van Anne van Vulpen aan met twee tiende tot 41,75 seconde. Van Vulpen werd hiermee uiteindelijk derde.

Tot slot liet Hans van der Kolk op zijn ervaren Britney zien waar de winst in de barrage te halen was. In de iets gebroken lijn van de bloemenhindernis naar een flinke oxer reed Van der Kolk een galopsprong minder en op de laatste lijn nam hij zijn paard niet meer terug voor de slotsprong. In 40,26 seconden was hij ruim sneller dan Ellen Zwijnenberg. Voor Hans van der Kolk werd het de tweede keer dat hij in Bennekom de Grote Prijs won.

Britney heeft Hans van der Kolk nu zes jaar in zijn bezit. Hij kocht haar samen met zijn compagnon als B-paard op een concours. De dochter van Sydney springt inmiddels tot op 1,45m-niveau. “Ze is van nature snel”, legt Van der Kolk uit, “vooral uit de wendingen vertrekt ze vlug. Het was ook niet moeilijk om in de eerste lijn vijf galopsprongen te krijgen in plaats van zes en misschien had ik op de laatste lijn wel twee galopsprongen minder.”

De winnaar van de Grote Prijs vond ook dat de uitstekende grasbodem zeker meespeelde om snel te kunnen galopperen. “De paarden springen super af op de bodem, een zandbodem is ook mooi, maar toch stroever”, aldus Van der Kolk. Hij probeert volgend jaar zeker terug te komen om zijn titel te verdedigen. “Het is super concours en een hele fijne organisatie!”

Eerder op de dag won Wiljan Laarakkers de klasse Z met Duchesse de Pomme voor Meike Helderman en Pieter Coppes. Het 1,35m ging naar Anne van Vulpen met Kizzi van het Molenhof. In de barrage was ze twee honderdste sneller dan Miranda Esser met Extase. Op deze hoogte werd Wiljan Laarakkers derde met Duchesse de Pomme.

Klik hier voor de uitslag.

©2017 CH Bennekom | Hanneke de Kruyff

CH Bennekom, serieuze strijd om de ereplaatsen

Een rijke traditie en een schitterend terrein alleen zijn niet voldoende voor een spannende wedstrijd. Het deelnemersveld van het 113e Concours Hippique in Bennekom staat weer bol van de nationale toppers die zich voor de verschillende rubrieken en disciplines hebben aangemeld. Ook dit jaar ondersteunt het Geldersch Landschap & Kasteelen het concours door het beschikbaar stellen van het prachtige Landgoed Hoekelum aan de Edeseweg in Bennekom.

Toppers verschijnen aan de start

Een wedstrijd wordt pas spannend als het ergens over gaat. Hoewel de ruiters en amazones uit de nationale top buiten de ring vriendschappelijk met elkaar omgaan, is er in de ring sprake van strijd en willen ze allemaal winnen. Dat zal dit jaar niet eenvoudig zijn met toppers als William Laarakkers, Anne van Vulpen, Edwin Klokman en Ellen Zwijnenberg die allemaal met hun beste paarden naar Bennekom zullen komen om het hun concurrenten zo moeilijk mogelijk te maken. Een garantie voor een mooie strijd om de prijzen.

Strijd zal er niet alleen zijn in de springrubrieken. Ook in de Tuigpaardenrubrieken zal het spannend worden. Vorig jaar was het Brandy, gereden door Harry van Middelaar, die het lint van de Nationaal kampioen omgehangen kreeg. Van ouds her is Bennekom het concours van de Tuigpaarden in Nederland en zal de aanwezige stevige concurrentie het de combinatie Brandy/Harry lastig maken om er weer met de prijzenpot vandoor te gaan. Hoewel er deelnemers uit het gehele land deelnemen, is er speciale aandacht voor de lokale helden. In de nieuwelingenklasse (dit zijn paarden die nog niet eerder aan wedstrijden hebben deelgenomen) zal het paard Jasper, gereden door Robby van Dijk, aan de start verschijnen. Jasper is eigendom van de gebroeders van Manen uit Ede en geldt als een belofte voor de toekomst.

Spektakel in het klein

Klein betekent nu ook echt klein maar de daden zijn groots. Al eerder heeft het publiek van CH Bennekom kunnen genieten van de prestaties van het Shetlander Racing Team uit het Brabantse Rijkevoort die ook dit jaar hun partij op het concours zullen meeblazen. In Engeland is de Grand National een begrip waar het hele paardenminnende land jaarlijks naar uitkijkt. In Bennekom kunt u genieten van de Shetlander versie van dat adembenemende schouwspel. De ruiters, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, zullen hun pony’s als volleerde jockeys met hoge snelheid vaardig over de hindernissen leiden. Het plezier dat de ruiters en pony’s aan hun race beleven, zal vanaf de tribune zicht- en voelbaar zijn. Het publiek neemt ook altijd deze kans waar om zijn of haar favoriet naar de overwinning te schreeuwen.

Wie wint er?

Deskundige juryleden bepalen wie een bepaalde rubriek wint. Echter, voor het eerst zal het publiek vanaf de tribune en zijlijn zijn mening kunnen geven over de geleverde prestaties in de ring. Stemmen kunnen worden uitgebracht met de SmartPhone. Hoe het e.e.a. in zijn werk zal gaan, wordt op het wedstrijdterrein verder toegelicht. Laat dus de kans om uw deskundigheid te tonen niet voorbij gaan!

©2017 CH Bennekom | Hanneke de Kruyff

Op Hemelvaartsdag wordt het weer een feest

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, ontmoeten paardenliefhebbers elkaar op de 113e editie van Concours Hippique Bennekom, een van de oudste hippische sportevenementen van Nederland. Jaarlijks organiseert de `Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland` dit paardenfestijn met een gevarieerd programma op het Landgoed Hoekelum waar zo’n 3.000 bezoekers van genieten.

Landgoed Hoekelum
De locatie geeft CH Bennekom extra cachet. Terwijl de meeste concoursen op bestaande paardensportaccommodaties worden georganiseerd, wordt het landgoed aan de Edeseweg in Bennekom een paar weken voor aanvang omgetoverd tot een hippisch paradijs. De opbouw is kostbaar, maar het resultaat is adembenemend.

Ruiters & Rijders
Zowel de springruiters als de menners komen graag naar Bennekom. Winnaar van de Grote Prijs van vorig jaar, Wiljan Laarakkers komt graag en is ook dit jaar weer van de partij: “De piste is fantastisch, altijd een goede grasbodem! En het ligt mooi, zo voor het kasteel. Ook is er altijd veel publiek. Bij veel grote wedstrijden zit er soms bijna geen kip op de tribune, da’s echt ongezellig.”

Laarakkers roemt de bodem: “Die is altijd goed, bij droog weer en bij regen. Ze doen er wat aan!” Naast de gezelligheid is dat voor Wiljan Laarakkers één van de belangrijkste redenen om in mei weer af te reizen naar het mooie landgoed Hoekelum.

De mooie grasbodem van CH Bennekom wordt door terreinmeester Ab Hendriksen vanaf maart onafgebroken onderhouden. Met maaien, bemesten en rollen zorgt hij met zijn medewerkers dat op Hemelvaartsdag de perfect grasmat er ligt.

De wedstrijdpiste wordt alom geprezen door de ruiters en menners die aan het concours deelnemen. De bodem is eigenlijk altijd goed, of het nu lang droog is geweest of als het veel regent. Ab Hendriksen: “Het is ideale grond, bijna puur zand met een beetje humus. Het laat altijd water door, zelfs grote hoeveelheden. Als het lange tijd droog is, sproei ik geregeld de grasmat, zo blijft ie altijd goed.”

Samengestelde menwedstrijd en meer
Op Hemelvaartsdag wordt gedurende de hele dag in de hoofdring met tribune de spring- en de aangespannen rubrieken verreden. In de ochtend is er een Ride & Run op het terrein en door de bossen. Ook vindt er op het landgoed Hoekelum een samengestelde menwedstrijd plaats die gespreid is over twee dagen: woensdag 9 mei 2018 en de marathon op donderdag 10 mei 2018.

Concours Hippique Bennekom biedt een uitstekende mogelijkheid voor een dagje uit met het hele gezin. Naast prachtige paardensport is het tijdens het concours genieten van gezelligheid, zakelijk netwerken, shows, catering en activiteiten met en voor kinderen. Met de Jan Plezier een tochtje door de bossen. Een kinderdorp met o.a. gratis ponyrijden of een puzzeltocht. Al deze verschillende activiteiten op één van de mooiste locaties in Gelderland: het karakteristieke landgoed Hoekelum.