Praktische informatie Ride & Run

1)      Parkeren: deelnemers die komen met een trailer of vrachtauto krijgen een mail met daarin een aanwijzing waar te parkeren. Let ook op de aanwijzingen van de parkeerwachters.

2)      Inschrijfgeld 20 euro per team kan worden overgemaakt op IBAN: NL45 RABO 0307000656 onder vermelding van R&R 2019 en teamnaam. Ieder team dat start dient een unieke teamnaam te bedenken en daarmee zich op te geven. Het team krijgt op de wedstrijddag bij et secretariaat twee startnummer hesjes en bandjes voor de toegang tot het terrein (2 per team).  Para-teams zijn vrijgesteld van inschrijfgeld. Een deel van het inschrijfgeld van niet-para teams komt ten goede aan de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten). Startnummer hesjes na afloop graag direct inleveren.

3)      Het Ride & Run traject zal voor een deel over het A-traject van de menmarathon lopen, dit deel van de route is aangegeven met bordjes van menmarathon en bordjes van de cbfb (hardloop organisatie). Waar we afwijken van het A-traject wordt de route alleen met bordjes van de cbfb aangegeven.  De 12 kilometer gaat onder de A12 door, waarbij op 6 kilometer het water en wisselpunt zal zijn.  De trajecten zullen een paar dagen voor de wedstrijd  op de website bekend gemaakt worden.

4)      De eerste start is gepland om 09.00, er wordt gestart om de 3 minuten. De prijsuitreiking voor de winnaars van de drie afstanden is gepland rond 11.45 in de hoofdring.

5)      Een team vertrekt gelijktijdig en komt gelijktijdig aan, anders wordt het team gediskwalificeerd. Dit wordt ook gedaan als het team bewust van de route afwijkt.

6)      De starttijden verschijnen 2 dagen voor de wedstrijd op de website. Deelnemers worden verzocht op tijd aan de start te verschijnen. Voor de start is een verzamel ruimte voor ongeveer 3 teams. Op het voorterrein is geen ringmeester aanwezig, houd dus goed jouw starttijd in de gaten.

7)      Het rijden met cap is verplicht, een bodyprotector is niet verplicht. Het wordt  wel aanbevolen een passende bodyprotector te dragen.

8)     De teams bestaande uit ruiter, hardloper èn een paard/pony moeten het avontuur aankunnen en aandurven. De hardloper moet vertrouwd zijn met ruiter en paard/pony. Het is raadzaam dat de koppels van tevoren samen trainen.

9)      Het is eventueel ook mogelijk om met 2 teams tegelijk te starten, zodat de minder geoefende ruiter naast de begeleidende loper(s) ook een leidend paard/pony bij zich heeft. Het gebruik van een geleiderstouw is toegestaan voor para-teams. Het is toegestaan om per para-ruiter 2 hardlopers mee te laten doen. De paarden van de para-teams mogen twee keer starten met verschillende ruiters en hardlopers.

10)      Passeren is uiteraard toegestaan houd je echter wel aan de ruiteretiquette, roep het andere team aan wanneer je wilt passeren en rijd rustig langs waar dat goed mogelijk is. Mocht het paard/pony van het andere team meegaan, zorg dan dat je teruggaat naar de stap zodat het andere team orde op zaken kan stellen.

11)    Er wordt individueel d.w.z. per team gestart. De tijd tussen de starts zal 3 minuten bedragen. Op de afstand 12 kilometer komt op 6 kilometer een water/wisselpunt, hier kan het paard/pony, de ruiter en de loper drinken, maar kan de loper ook met de ruiter wisselen. In verband met veiligheid raden we af op andere punten in het parcours te wisselen.

12)      Ben je geen lid van de KNHS/FNRS dan dien je op verzoek een bewijs van jouw aansprakelijkheidsverzekering voor je paard/pony te kunnen overleggen. Dit dient te geschieden door de verklaring, die hier te downloaden is, te ondertekenen en mee te nemen of per mail op te sturen.

13)   De Ride & Run is te gast bij het Geldersch landschap, houd de natuur netjes en schoon

14)   Tenslotte heel veel plezier bij deze Ride & Run!