Samengestelde Wedstrijd Mennen (SWM)

De afgelopen jaren is het mennen tijdens Concours Hippique Bennekom vanuit een minimarathon met drie hindernissen naar een volwaardige 2-daagse samengestelde wedstrijd mennen gegroeid. Vijf hindernissen liggen op de weide voor het kasteel, zodat de vele bezoekers van het concours ook kunnen genieten van het menspektakel. Het fraaie wegtraject voert over het eeuwenoude landgoed Hoekelum.

Alle klassen (L, M, Z en Impuls) kunnen deelnemen aan deze sfeervolle wedstrijd. Die zal plaatsvinden op 9 en 10 mei 2018. Woensdag 9 mei worden proef A (dressuur) en proef C (vaardigheid) gereden. Donderdag 10 mei wordt proef B (marathon) gereden. Door omstandigheden zal er dit jaar helaas geen waterbak-hindernis aanwezig zijn.

In samenwerking met KNHS Mendistrict Oost is er voor beginnende wedstrijdmenners een programma ontwikkeld. Vanuit dit programma is er gedurende de dagen begeleiding. Vooraf en na de wedstrijdonderdelen geven de begeleiders handige tips en adviezen en de vele aspecten, die bij een SWM komen kijken, worden doorgenomen. De begeleiding is in handen van ervaren menners en instructeurs en werd in 2016 en 2017 enorm gewaardeerd door de deelnemers. 

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar mennen@chbennekom.nl