Samengestelde Wedstrijd Mennen (SWM)

De afgelopen jaren is het mennen tijdens Concours Hippique Bennekom vanuit een minimarathon met drie hindernissen naar een volwaardige 2-daagse samengestelde wedstrijd mennen gegroeid. Vijf hindernissen liggen op de weide voor het kasteel, zodat de vele bezoekers van het concours ook kunnen genieten van het menspektakel. Het fraaie wegtraject voert over het eeuwenoude landgoed Hoekelum.

Alle klassen (L, M, Z en Impuls) kunnen deelnemen aan deze sfeervolle wedstrijd. Die zal plaatsvinden op 29 en 30 mei 2019. Woensdag 29 mei worden proef A (dressuur) en proef C (vaardigheid) gereden. Donderdag 30 mei wordt proef B (marathon) gereden. Door omstandigheden zal er dit jaar helaas geen waterbak-hindernis aanwezig zijn.

In samenwerking met KNHS Mendistrict Oost is er voor beginnende wedstrijdmenners een programma ontwikkeld. Vanuit dit programma is er gedurende de dagen begeleiding. Vooraf en na de wedstrijdonderdelen geven de begeleider handige tips en adviezen. De vele aspecten, die bij een SWM komen kijken, worden doorgenomen. De begeleiding is in handen van ervaren menners en instructeurs. Dit programma hebben wij sinds 2016 en is de afgelopen jaren enorm gewaardeerd door de deelnemers.  

Programma voor de beginnende menner

Nieuw in 2019! Dit jaar organiseren we op 30 mei een Oefenmarathon. Deelnemers van de oefenmarathon rijden alleen het wegtraject en de hindernissen.

Let op bij het inschrijven dat u de inschrijving voor de goede wedstrijd kiest, de SWM of de Oefenmarathon.

Impuls- en jeugdrubriek deelnemers moeten zich inschrijven via het inschrijfformulieren op deze website.

Inschrijfformulier SWM 29 & 30 Mei 2019

Inschrijfformulier Oefenmarathon 30 Mei 2019

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar mennen@chbennekom.nl