Kinderendurance

Plezier voor ruiter, pony en begeleider!

Endurance is het rijden van lange afstanden met paarden in wedstrijdverband. Hierbij worden afstanden afgelegd van 20 tot (inter)nationaal 160 km op een dag. Het paard staat hierbij gedurende de hele wedstrijd onder controle van een dierenarts. Het paard dient ten allen tijde ‘fit to continue’ te zijn, fit om verder te gaan. Bij de endurance wordt het uithoudingsvermogen van zowel paard en ruiter op de proef gesteld en ook de band tussen beide is belangrijk. Hoe beter je het paard kent, des te makkelijker wordt het je paard goed door de wedstrijd te loodsen.

Kinderendurance

Kinderendurance, 100% fun en trots

Tijdens Concours Hippique Bennekom zullen Bjorn en Ilona van Boost sports een kinderendurance organiseren, om ook de jeugd kennis te laten maken met deze leuke en uitdagende tak van sport. De kinderendurance wordt niet verreden als wedstrijd, de nadruk ligt op spelenderwijs leren en het hebben van een leuke dag. Ruiters mogen deelnemen in de leeftijdscategorie van 5 tot en met 13 jaar, zij rijden onder begeleiding van een volwassene. Deze begeleider mag lopen, fietsen of te paard meerijden. Ruiters met een begeleider die loopt of fietst, mogen geleid worden aan een halstertouw, ruiters onder begeleiding van een andere ruiter dienen zelfstandig te kunnen rijden. Er worden twee afstanden verreden: 6,4 en 12,8 km.

Kinderendurance

Kinderendurance, nooit alleen, altijd met vrienden

We starten de dag met een voorbespreking, waarna we de pony’s zullen gaan voorkeuren. De keuring zal worden uitgevoerd door een dierenarts.  Is alles in orde, dan mag het duo van ruiter en begeleider van start voor hun rit. Deze rit is gemarkeerd, zodat iedereen de weg naar Landgoed Hoekelum weer terug kan vinden. Halverwege de route is er een groompunt, waar even wat gedronken kan worden. Een half uur na de finish zal er een nakeuring plaatsvinden. Is iedereen weer veilig terug, dan gaan we over tot de prijsuitreiking, waar iedereen een aandenken aan zijn/haar kinderendurance ontvangt. Er kunnen maximaal 30 combinaties deelnemen.